ua en ru

Чічваркін: відкрию бізнес в Україні, якщо тут не залишиться корупції

Чічваркін: відкрию бізнес в Україні, якщо тут не залишиться корупції Фото: Євген Чичваркін

Бізнесмен швидше повернеться в Росію, ніж відкриє бізнес в Україні

Британський мільйонер російського походження Євген Чичваркін може відкрити бізнес в Україні, якщо в країні не залишиться корупції. Про це він заявив під час виступу на Forum one Ukraine, який проходить сьогодні в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо відбудеться те, заради чого люди ризикували свободою і життям, і європейські цінності (західні, по суті нормальні) все-таки переможуть, і для того, що б ввести щось або вивезти не потрібно буде платити з-за того, що ти розвернувся не там... тоді питання буде актуальне", - заявив Чичваркін.

У той же час, як вважає бізнесмен, в Україні зараз з корупцією не впоралися.
"Не дивлячись на те, що всі цього чекали, рік пройшов, а з корупцією не впоралися", - підкреслив Чичваркін.

Також бізнесмен заявив, що якщо він і повернеться в корупційне середовище, то не в Україну, а Росію.

"Якщо б я був морально готовий повернутися в корупційну середу, я повернуся швидше в Росію. Де народився - там і пригодився", - зазначив Чичваркін.

Нагадаємо, в ході Міжнародної конференції на підтримку комісар європейської політики сусідства та політики розширення ЄС Йоханнес Хан закликав Україну розвивати електронний уряд для боротьби з корупцією.

Раніше Президент України Петро Порошенко закликав співгромадян повідомляти про факти корупції у новостворене Національне антикорупційне бюро (НАБ).