ua en ru

Порошенко закликав українців сповіщати Нацбюро про факти корупції

Порошенко закликав українців сповіщати Нацбюро про факти корупції Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликав співгромадян повідомляти про факти корупції у новостворене Національне антикорупційне бюро (НАБ). Про це Порошенко заявив під час представлення Артема Ситника на посаді директора НАБ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Одночасно я хотів би звернутися і до бізнесу, і до всіх співвітчизників. Нам буде дуже складно боротися з корупцією, якщо і надалі буде діяти принцип "мовчати, не повідомляти про факти корупції". Про них треба розповідати не тільки соціологам, але і правоохоронним органам і створеному Національному антикорупційному бюро - і не взагалі про те, як все погано, а з адресатом, паролем і явкою, кредитками, потоками - куди і звідки перераховуються гроші. Якщо ви самі стали жертвою тиску державного органу або з вас вимагають хабар - прохання - не мовчіть", - сказав Порошенко.

За його словами, індульгенцію по боротьбі з корупцією зараз не видають, а той, хто буде видавати - "буде нести відповідальність за українським законом".

"Я дуже сподіваюся, що чиновники найвищого рангу мають відчуття і впевненість щодо невідворотного покарання за вчинення корупційного злочину. Але ми ще на початку цього тривалого процесу боротьби з корупцією", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, Порошенко закликав главу НАБ не зволікати зі створенням регіональної структури і доручив йому знайти в бюро місце для іноземців.