ua en ru

У чотирьох країнах 10 мільйонам дітей загрожує голод, - ЮНІСЕФ

У чотирьох країнах 10 мільйонам дітей загрожує голод, - ЮНІСЕФ Фото: ЮНІСЕФ (osvitanovа.com.ua)
Автор: РБК-Украина

У Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) заявили про загрозу голоду десяти мільйонів дітей вже в наступному році. Мова йде про дітей в Конго, Нігерії, Судані та Ємені.

Про це повідомляє прес-служба ООН.

Ці країни зараз переживають важку гуманітарну кризу, пов'язану з відсутністю продовольства і пандемією.

За прогнозами експертів, у 2021 році в Конго від гострого недоїдання будуть страждати приблизно 3,3 мільйона дітей у віці до п'яти років. Це пов'язано з наслідками пандемії COVID-19 і соціально-економічними проблемами, з якими стикаються сім'ї з дітьми.

На північному сході Нігерії в майбутньому році від гострого недоїдання будуть страждати понад 800 тисяч дітей, багатьом з яких загрожує ризик голодної смерті.

У Південному Судані в 2021 році майже 7,3 мільйона осіб - близько 60 відсотків населення - будуть відчувати нестачу продовольства. З них - 1,4 мільйона дітей, що є найвищим показником з 2013 року.

Зазначено, що в Ємені від гострого недоїдання страждають понад 2 млн дітей у віці до п'яти років. За прогнозами організації, це число буде рости. У 133 районах на півдні країни, де проживає 1,4 мільйона дітей, у період з січня по жовтень 2020 року кількість дітей, які страждають від гострого недоїдання, збільшилася майже на 10%.

Крім того, в Буркіна-Фасо, Малі та Нігері в результаті загострення конфліктів, міграції населення і кліматичних потрясінь приблизно 5,4 мільйона осіб у майбутньому році будуть зазнавати труднощів. У порівнянні із середнім показником за п'ять років гостра нестача продовольства збільшилася на 167% в Буркіна-Фасо, на 34% - в Малі і 39% - в Нігері.

Нагадаємо, в ООН вважають, що 2021 рік може стати катастрофічним за останні 75 років. Причиною називають зростання кількості людей, які перебувають на межі голодної смерті.

Як писало РБК-Україна, раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що до кінця 2020 року на межі голоду ризикують опинитися 130 млн осіб.