ua en ru

У Чернівецькій області організатор наркобізнесу отримав шість років в'язниці

У Чернівецькій області організатор наркобізнесу отримав шість років в'язниці Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Злочинна група з листопада 2017 року по лютий 2018 року займалася збутом наркотичних засобів та психотропних речовин

У Чернівецькій області організатор наркобізнесу отримав шість років в'язниці. Про це повідомляє прес-служба головного управління Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"На Буковині до шести років позбавлення волі засуджено організатора злочинного угруповання, яке займалося наркобізнесом", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що 42-річний житель Заставнівського району створив та очолив організовану злочинну групу у складі чотирьох осіб, яка з листопада 2017 року по лютий 2018 року займалася збутом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Як зазначається, прокуратура Чернівецької області підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням організатора та членів організованої злочинної групи, у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 307 Кримінального кодексу України.

Раніше стало відомо, що 21 лютого 2018 року під процесуальним супроводом прокуратури Чернівецької області співробітники управління протидії наркозлочинності та слідчі поліції припинили незаконну діяльність злочинної групи.

Зокрема зазначається, що під час затримання та проведення санкціонованих обшуків, правоохоронці виявили та вилучили понад 800 таблеток "SUBUTEX", один кілограм амфетаміну, 10 грамів канабісу.

Нагадаємо, в Одеській області правоохоронці знайшли і закрили базу наркоділків. Поліцейські вилучили обладнання для виготовлення наркотичних засобів, сировину в рідкому стані в пластикових пляшках, готову продукцію в порошкоподібному стані вагою близько півтори кілограма.