ua en ru

У Чорному морі тривають пошуки тіл пасажирів затонулого катера "Іволга"

У Чорному морі тривають пошуки тіл пасажирів затонулого катера "Іволга" Фото: катер "Іволга"

Водолази обстежують акваторію Чорного моря і прибережну смугу

В акваторії Чорного моря біля Затоки Одеської області тривають пошуки тіл загиблих пасажирів катера "Іволга", який затонув 17 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

"27 жовтня в Затоці Білгород-Дністровського району в акваторії Чорного моря тривають пошуки тіл загиблих людей з катера "Іволга", який затонув 17 жовтня", - йдеться в повідомленні.

Водолазна група, що складається з 5 чоловік, Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України в Одеській області планує обстежити 500 кв. м углиб акваторії Чорного моря. Також рятувальники проводять пошукові роботи вздовж берегової смуги.

До місця пошукових робіт прибули родичі зниклих, з якими працюють психологи ГУ ДСНС України в Одеській області.

Всього до робіт залучено 12 чоловік особового складу та 2 одиниці рятувальної техніки ГУ ДСНС України в Одеській області, сили і засоби прикордонної служби та Управління інфраструктури.

Нагадаємо, 17 жовтня біля Затоки Одеської області затонув прогулянковий катер "Іволга". В даний час точна кількість людей, що знаходилися на борту, не встановлено. Врятувати вдалося 22 людини, загинули, щонайменше, 17 осіб. Троє пасажирів катера "Іволга" числяться зниклими без вести. Ще двоє могли знаходиться на борту катера, однак точного підтвердження цього факту немає.

За попередніми висновками, причиною аварії стало грубе порушення правил експлуатації. За фактом катастрофи порушено кримінальну виробництво. Капітана катера "Іволга" оголосили про підозру, суд заарештував його на два місяці.