ua en ru

Троє пасажирів затонулого катера "Іволга" числяться зниклими безвісти

Троє пасажирів затонулого катера "Іволга" числяться зниклими безвісти Фото: катер "Іволга"

При цьому на борту могло знаходиться ще дві людини

Троє пасажирів прогулянкового катера "Іволга", який затонув 17 жовтня в море під Затокою Одеської області, числяться зниклими безвісти. Про це заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Володимир Жмак написав на своїй сторінці в Facebook.

"На сьогоднішній день зниклими безвісти залишаються три людини, перебування яких на судні в день трагедії 17 жовтня підтверджено, і двоє, про відсутність яких заявили родичі, але підтверджених даних про їх знаходженні на судні немає", - зазначив Жмак.

Він зазначив, що сьогодні на засіданні комісії ОДА з надзвичайних ситуацій, всіх задіяних служб було дано доручення продовжити пошукові роботи у морі та на узбережжі.

За його словами, вчора був завершений огляд піднятого на поверхню катера "Іволга", однак більше тіл загиблих виявлено не було.

Вчера был завершен осмотр Иволги. Добрались до самых укромных закутков. Больше никого не обнаружили. На сегодняшний день...

Posted by Vladimir Zhmak on 23 октября 2015 г.

Нагадаємо, 17 жовтня у Чорному морі біля Затоки Одеської області затонув прогулянковий катер "Іволга". В даний час точна кількість людей, що знаходилися на борту, точно не встановлено. Врятувати вдалося 22 людини. У понеділок, 19 жовтня, затонулий під Одесою катер підняли на поверхню. В ньому було виявлено два тіла загиблих. Пізніше в Іллічівському морському торговому порту рятувальники розпиляли затонулий катер "Іволга", щоб дістати тіла загиблих. 21 жовтня з Чорного моря на берег прибило тіло ще одного загиблого пасажира катери. На даний момент, кількість загиблих становить 17 осіб.

За попередніми висновками, причиною аварії стало грубе порушення правил експлуатації. За фактом катастрофи порушено кримінальну виробництво. Капітана катера "Іволга" оголосили про підозру, суд заарештував його на два місяці.