ua en ru

У Чернігівській області за півтори доби загасили лісову пожежу

У Чернігівській області за півтори доби загасили лісову пожежу Фото: рятувальний літак ДСНС (dsns.gov.ua)

Для гасіння пожежі авіація ДСНС скинула 32 тонн води

У Чернігівській області в п'ятницю, 4 травня, рятувальники ліквідували загоряння лісової підстилки поблизу смт Гончарівське на території Військового лісгоспу, що розпочалась ще 3 травня 2018 року. Про це йдеться у повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Днем раніше пожежу було локалізовано на орієнтовній площі близько 20 га окремими осередками.

"Авіацією ДСНС була здійснена повітряна розвідка та виконано 16 скидів води (32 т) в місцях інтенсивного горіння. До гасіння залучалось 33 одиниці техніки та 468 чоловік, з них від ДСНС - 18 одиниць техніки та 62 чоловік особового складу", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що загорання лісової підстилки, яке перекинулось на молоді хвойні дерева на території Чернігівського Військового лісгоспу, виникло 3 травня о 11:45.

Нагадаємо, раніше у Харківській області в місті Балаклія 3 травня виникла пожежа поблизу військового арсеналу - на території військової частини загорілася суха трава, після чого почалися вибухи боєприпасів. Мешканців прилеглих вулиць евакуювали.

Згодом у Міноборони України заявили, що на сьогодні питання близькості розташування населених пунктів до арсеналів становить велику проблему для України.