ua en ru

У Чернігівській області поліція виявила звалище медичних відходів

У Чернігівській області поліція виявила звалище медичних відходів Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Поліція виявила 20 картонних коробок з медичними відходами

Недалеко від села Десна Козелецького району (Чернігівська область) поліція виявила коробки з медичним сміттям невідомого походження. Про це повідомляє прес-служба поліції Чернігівській області.

Згідно з повідомленням, біля ґрунтової дороги за 3-4 кілометри від селища Десна було виявлено двадцять картонних коробок, в яких знаходилися скляні та пластикові пляшки, ампули різного обсягу і картонні упаковки з пігулками.

На даний момент, поліція охороняє місце події, вживаються заходи для встановлення власника сміття. Екологічна інспекція планує взяти проби грунту на місці знахідки і направити їх на експертизу. Поліція з рятувальниками накрили звалище плівкою, щоб воно не промокне і його не розтягнули тварини.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 КК України (забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей або навколишнього середовища).

altaltalt

Фото: свалкка медичних відходів в Чернігівській області (cn.npu.gov.ua)

Нагадаємо, 17 червня повідомлялося, що під Миколаєвом сталася пожежа на міському звалищі.