ua en ru

В Чернігівській обл. значно зменшилася інтенсивність вибухів на складі боєприпасів

В Чернігівській обл. значно зменшилася інтенсивність вибухів на складі боєприпасів Фото: вибухи у Чернігівській області (РБК-Україна)

Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано

В Чернігівській області, станом на 7:00 11 жовтня, інтенсивність вибухів боєприпасів на технічній території військового складу Міноборони в Ічнянському районі значно зменшилась. Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як зазначається, загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

"Пожежною авіацією ДСНС забезпечено гасіння окремих осередків пожежі на технічній території арсеналу, літаками Ан-32П з початку робіт здійснено 21 скид води (168 тон). Пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС здійснюється заправка водою пожежних танків Міноборони", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що піротехнічні підрозділи ДСНС приступили до очищення 16-ти кілометрової зони прилеглої до арсеналу. Роботи проводилися в населених пунктах Ічня, Дружба, Августівка та Гмирянка. Забезпечено реагування на 91 випадок виявлення населенням підозрілих предметів, вилучено 432 боєприпаси.

На місці події працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС.

Нагадаємо, сьогодні вночі в Міноборони повідомили, що пожежу під Ічнею на території шостого арсеналу Збройних сил України в Чернігівській області ліквідовано в повному обсязі.

"Станом на 21:00 залишаються поодинокі вибухи на двох тліючих майданчиках з періодичністю 1-2 вибухи на годину, які не несуть загрози населеним пунктам, розташованим поблизу арсеналу", - зазначили у відомстві.

Додамо, що у комітеті з питань Національної безпеки і оборони ВР вважають, що в результаті пожежі на артскладах у Ічні Україна могла зазнати збитків на суму 400 мільйонів доларів.