ua en ru

Пожежу на арсеналі під Ічнею ліквідовано, - Міноборони

Пожежу на арсеналі під Ічнею ліквідовано, - Міноборони Фото:

Групи розмінування здійснюють зачистку від вибухонебезпечних предметів

Пожежу під Ічнею на території шостого арсеналу Збройних сил України в Чернігівській області ліквідовано в повному обсязі. Про це повідомив начальник Управління комунікацій та преси Міноборони Олексій Чернобай з місця події, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу міністерства.

"Станом на 21:00 залишаються поодинокі вибухи на двох тліючих майданчиках з періодичністю 1-2 вибухи на годину, які не несуть загрози населеним пунктам, розташованим поблизу арсеналу", - розповів Чернобай.

З його слів, підрозділи ЗСУ спільно з ДСНС вживають заходів із ліквідації осередків задимлення та тління.

Групи розмінування здійснюють зачистку від вибухонебезпечних предметів адміністративної території та території поблизу арсеналу.

Чернобай додав, що військові та поліція забезпечують "надійну охорону" навколо технічної території арсеналу, особовий склад продовжує повертатися до розташування військової частини.

"Здійснюються заходи щодо налагодження повсякденної діяльності арсеналу та подальшої ліквідації наслідків надзвичайної події", - повідомив він.

Нагадаємо, вибухи в Ічні на військових складах в Чернігівській області розпочалися у ніч на вівторок, 9 жовтня. На складах було 69,5 тисяч тонн боєприпасів. У зв'язку з ЧП жителів Ічні та 30 прилеглих селищ евакуювали.

У комітеті з питань Національної безпеки і оборони ВР вважають, що в результаті пожежі на артскладах у Ічні Україна могла зазнати збитків на суму 400 мільйонів доларів.