ua en ru

У Чернігові поліція затримала кавказця, якого розшукував Інтерпол

У Чернігові поліція затримала кавказця, якого розшукував Інтерпол Фото: затриманий кавказець (прес-служба НПУ)

Раніше судимий громадянин однієї з держав Кавказу підозрюється у вбивстві, скоєному в Празі

У Чернігові 7 липня 2017 року в результаті проведеної операції управлінням карного розшуку та сектором Інтерполу і Європолу поліції Чернігівської області затримано молодого чоловіка з Кавказу. Підставою для затримання стало оголошення його в міжнародний розшук Чехією, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зазначено, що раніше судимий громадянин однієї з держав Кавказького регіону підозрюється у вбивстві, скоєному в кінці червня у столиці Чехії.

"29 червня у Празі підозрюваний скоїв вбивство громадянина Чехії. Зловмисник завдав потерпілому 16 ножових поранень, від яких чоловік помер. Після скоєння злочину підозрюваний відразу поїхав в Україну, щоб тут ховатися від правосуддя", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, 5 липня Чехія оголосила зловмисника в міжнародний розшук, орієнтування про небезпечного злочинця, раніше судимого за розбій, отримала також і поліція Чернігівської області.

"Провівши комплекс розшукових заходів, оперативники встановили, що підозрюваний зараз перебуває в Чернігові. Керівництвом обласної поліції була ретельно спланована операція з його затримання. До затримання залучалися бійці роти поліції особливого призначення", - доповіли у відомстві.

Зараз підозрюваного затримано, згідно зі статтею 582 Кримінального процесуального кодексу України. Його поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Про затримання повідомлено посольство держави, громадянином якої він є.

Нагадаємо, раніше українські прикордонники не пустили в країну громадянина Канади, який прямував із Туреччини з підробленими документами.