ua en ru

Чехія також оголосила про бойкот етапу Кубка світу з біатлону в Росії

Чехія також оголосила про бойкот етапу Кубка світу з біатлону в Росії Фото: лідер збірної Чехії (upload.wikimedia.org)

Уже третя країна (після США й Канади) бойкотуватиме фінальний етап Кубка світу в Тюмені

Чехія оголосила про бойкот заключного етапу Кубка світу з біатлону, який відбудеться в російській Тюмені 20 - 25 березня. Про це повідомляє видання iDnes.

Зазначено, що про рішення не їхати на заключний етап Кубка світу з біатлону в Тюмені оголосив глава місцевої федерації з цього виду спорту Іржі Хамза. За його словами, Чехія постійно виступала проти застосування допінгу російськими біатлоністами, і рішення бойкотувати етап в Сибіру є частиною цієї позиції.

Хамза також заявив, що чітку позицію по етапу в Тюмені також займають США і Канада. Крім них, із жорсткою критикою Росії виступала також Франція, проте її лідер Мартен Фуркад заявив, що все ж має намір відправитися в Тюмень.

"Я питав Фуркада, і він відповів, що повинен поїхати в Росію, тому що бореться за перемогу в загальному заліку і цей етап важливий для нього. Це його право прийняти таке рішення", - сказав Хамза.

При цьому в чеській федерації біатлону визнали, що ігнорування етапу в Тюмені може вплинути на квоту для їхніх спортсменів на наступний чемпіонат світу.

"Але якщо закривати на все очі, то нічого не зміниться", - заявив представник збірної Чехії.

Нагадаємо, раніше про бойкот етапу Кубка світу в Тюмені заявили в американській збірній. Там відзначили, що таким чином мають намір внести свій вклад у боротьбу за чистоту спорту. Також уже відомо про намір збірної Канади не їхати на ці змагання до РФ.