ua en ru

Американські біатлоністи бойкотують фінал Кубка світу в Росії

Американські біатлоністи бойкотують фінал Кубка світу в Росії Фото: біатлоністи (ru.wikipedia.org)

Таке рішення ухвалено на підтримку чистого спорту й фізичної безпеки спортсменів

Американські біатлоністи бойкотують етап Кубка світу сезону 2017-18, який відбудеться в російській Тюмені. Про це з посиланням на заяву Федерації біатлону США повідомляє USAToday.

Кубок світу з біатлону складається з дев'яти етапів змагань, останній із яких пройде в Тюмені протягом 20 - 25 березня 2018 року.

"Нещодавнє рішення Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) дозволити проведення фіналу Кубка світу в Тюмені повністю неприйнятне. На підтримку чистого спорту і нашої фізичної безпеки ми не можемо брати участь (у цьому змаганні) з чистою совістю", - йдеться в заяві американської федерації.

У заяві також наголошується, що такою була позиція спортсменів, оскільки Росія не відповідає правилам Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA). Серед інших причин бойкоту вказуються: "загроза фізичної шкоди спортсменам, які приїжджають у РФ, санкції IBU і Міжнародного олімпійського комітету (МОК) проти шести російських спортсменів і розгляд ще однієї подібної справи".

"Проведення фіналу Кубка світу в Росії (в таких умовах) говорить про обурливу байдужість (до порушення антидопінгових правил)", - йдеться в заяві.

У Федерації біатлону США додали, що "повністю підтримують право "чистих" російських спортсменів" брати участь у змаганнях, а також вважають, що Росія може проводити етапи Кубка світу в майбутньому, "але тільки після того, як вони покажуть значну прихильність до виправлення культури допінгу, яка, як було показано, там існує".

Нагадаємо, раніше срібний призер Олімпійських ігор 2018 року в Пхьончхані шведський біатлоніст Себастьян Самуельссон закликав до бойкоту дев'ятого етапу Кубка світу в російській Тюмені 22-25 березня.