ua en ru

Колишній експерт МВФ обрана головою наглядової ради Приватбанку

Колишній експерт МВФ обрана головою наглядової ради Приватбанку Фото (privatbank.ua)

Шерон Іскі обрана головою наглядової ради банку

Колишній міжнародний радник Управління технічної допомоги Казначейства США та експерт-консультант МВФ Шерон Іскі обрана головою наглядової ради АТ КБ "ПриватБанк". Про це повідомляє прес-служба банку.

Міністр фінансів України Оксана Маркарова привітала новий склад наглядової ради і новообраного голову. Вона нагадала, що перед ними стоїть дуже складне і відповідальне завдання.

"Відповідно до стратегії розвитку сектору державних банків, яка є політикою власності для державних банків, ПриватБанк повинен бути стабілізований, оздоровлений, розвинений і повернутий на ринок шляхом приватизації до 2022 року. І ця амбітна мета випадає для виконання новому складу наглядової ради. Наша задача - зробити роботу банку максимально підзвітною нашим власникам: українським платникам податків, а майбутню приватизацію - максимально прозорою і ефективною", - сказала міністр.

Іскі в свою чергу заявила про готовність продовжувати подальшу трансформацію "ПриватБанку".

"Разом з менеджментом банку ми готові продовжувати подальшу якісну трансформацію установи", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів призначив трьох членів наглядової ради "Приватбанку", якими стали: Себастіан Шенайх-Каролат, Ольга Томаш і Роман Сульжик.

"ПриватБанк" був націоналізований в грудні 2016 року. Чистий збиток банку в 2016 році склав 176,64 млрд гривень, у 2017 році - 23,99 млрд гривень. У 2018 році "ПриватБанк" вперше після націоналізації отримав чистий прибуток - 12,52 млрд гривень. Банк перерахував до держбюджету 90% прибутку за минулий рік - 11,5 млрд гривень.