ua en ru

Колишній адвокат політв'язня Сущенка буде захищати його в іншому статусі

Колишній адвокат політв'язня Сущенка буде захищати його в іншому статусі Фото: Роман Сущенко и Марк Фейгін (UATV Channel youtube)

Сущенко продав ходатайствово допустити Фейгіна до відвідин у в'язниці

Юрист Марк Фейгін, якого нещодавно в Росії позбавили адвокатського статусу, продовжить захищати інтереси українського журналіста Романа Сущенко, утримуваного в російському СІЗО. Про це Фейгін повідомив в Twitter.

"Я допущений судом до розгляду справи Романа Сущенко в якості іншої особи за ч. 2 ст. 49 КПК РФ. Також за ст. 18 "Про утримання під вартою...". Сущенко заявив ходатайствово про мій допуск відвідувань у в'язниці, як представника в Європейському суді з прав людини", - написав юрист.

Він також додав, що чекає рішення суду про повернення статусу адвоката.

Фейгін також повідомив, що в п'ятницю, 27 квітня, Московський міський суд відновив засідання у справі українського політв'язня в Росії Романа Сущенко.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту Російській Федерації зв'язку з зміною обставин тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенко, незаконно утримується в РФ. Так, у середу, 25 квітня, Сущенко перевели в одиночну камеру.