ua en ru

Сущенку змінили умови тримання під вартою

Сущенку змінили умови тримання під вартою Фото: Роман Сущенко (twitter.com/feyginmark)

МЗС України висловило протест РФ

Міністерство закордонних справ України (МЗС) надіслало ноту протесту Російській Федерації (РФ) щодо зміни обставин тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенко, незаконно утримуваного в РФ. Про це повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца у Twitter.

Так, в середу, 25 квітня, в СІЗО "Лефортово" (РФ, Москва) українського політв'язня Романа Сущенко перевели в одиночну камеру.

"Надіслали ноту протесту РФ щодо зміни обставин тримання під вартою Сущенка. Очевидний психологічний тиск, зокрема і з огляду на зміну адвоката", - написала Беца.

Адвокат Сущенко Марк Фейгін, якого у Росії позбавили адвокатського статусу за висловлювання у соцмережах, вирішив звернутися до суду за оскарженням цього рішення.

Нагадаємо, 24 квітня адвокатська палата Москви позбавила Фейгіна адвокатського статусу.

Романа Сущенка в жовтні 2016 року затримали співробітники Федеральної служби безпеки Росії в Москві. За версією ФСБ, журналіст є кадровим співробітником української військової розвідки. Щодо Сущенко відкрито кримінальну справу за статтею "шпигунство". Сущенко заперечує будь-які звинувачення.