ua en ru

БЮТБ і НУ-НС вимагають заслухати у ВР Могильова з питання обшуку в офісі нардепа Суслова

Парламентські фракції БЮТ і НУ-НС вимагають заслухати Міністра МВС Анатолія Могильова в цю п'ятницю в ході "години уряду" з питання обшуку в будинку і офісі народного депутата від БЮТБ Євгена Суслова. Про це в ході погоджувальної ради заявив голова парламентської фракції БЮТБ Іван Кириленко, передає РБК-Україна.

"Володимир Михайлович, ми депутати Верховної Ради, у нас закони про статус народного депутата діють? У нас є парламентаризм? ... У нас є законодавча, незалежна гілка влади, або у нас залишилися одні залишки? Як це називається? Ми ініціюємо створення слідчої комісії з цього питання і не тільки по Суслову, а й взагалі, по тому що відбувається з депутатами від опозиції, які відстоюють свої законні права і відстоюють права громадян ", - заявив Кириленко.
Крім того, за словами Кириленка, депутати з обох опозиційних фракцій наполягають на тому що б Міністр МВС виступив перед народними депутатами з урахуванням ситуації, що склалася "і чітко сказав, він виконує конституцію? У нас є незалежна гілка влади парламент або нема, у нас є закон про статус народного депутата або нема? У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив, що якщо заперечень з сторону парламентарії не буде ВР запросить Міністра МВС на ряду з іншими членами уряду "взяти участь у" годині уряду ".
Нагадаємо, 12 жовтня 2011 р в рамках кримінальної справи порушеної за фактом підробки і використання документів в офісі та будинку народного депутата, члена депутатської фракції БЮТ-Батьківщина Євгена Суслова проводився обшук.