ua en ru

У Бюро нацбезпеки Польщі допускають зв'язок обстрілу консульства з агресією РФ в Україні

У Бюро нацбезпеки Польщі допускають зв'язок обстрілу консульства з агресією РФ в Україні Фото: Павло Солох прокоментував обстріл Генконсульства Польщі у Луцьку

У відомстві заявили, що обстріл Генконсульства Польщі у Луцьку є провокацією

В Бюро нацбезпеки Польщі розглядають обстріл Генконсульства країни в Луцьку в контексті агресії Російської Федерації проти України. Про це заявив глава відомства Павло Солох в інтерв'ю RMF FM.

"Перш за все, у нас повинна бути вся інформація, ми повинні розслідувати будь-які обставини, які супроводжували це. Безсумнівно, що це провокація. Виникає питання: хто і чому? Ми знаємо, що контекстом є агресія Росії проти України", - заявив він.

За словами Солоха, обстріл Генконсульства Польщі у Луцьку є провокацією, разом з тим, він не підтвердив інформацію про причетність Росії до обстрілу.

"Ні, остаточно ми цього не знаємо. Однак, це очевидно є провокацією...Я не знаю, я б на даному етапі не був впевнений чи слід розглядати цю провокацію в Луцьку в такому контексті. Ця інтерпретація нав'язується, очевидно, але краще перевірити і встановити незаперечні факти по цій справі", - заявив він, відповідаючи на питання про причетність Росії до нападу на консульство.

При цьому Солох відзначив важливість збереження польсько-українських відносин у контексті російсько-українського конфлікту.

"Давайте залишимо це питання відкритим до тих пір, поки не буде більше даних. Ми знаємо контекст, в якому ця подія відбулася. Мова йде про російсько-український конфлікт. Дуже важливі в цьому контексті польсько-українські відносини", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Службі безпеки України заявили, що такі провокації як обстріл консульства Польщі в Луцьку вигідні тільки Російської Федерації.