ua en ru

Бюджетний комітет схвалив збільшення субвенцій з держбюджету на субсидії у 2016 році

Бюджетний комітет схвалив збільшення субвенцій з держбюджету на субсидії у 2016 році Фото: Верховна Рада України

Обсяг субвенцій повинен збільшитися більш ніж на 2,4 млрд гривень

Комітет Верховної Ради з питань бюджету схвалив проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" (щодо субвенцій на надання пільг та житлових субсидій) (реєстр. № 5482 від 05.12.2016), поданий Кабінетом Міністрів. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні комітету і підтримана одноголосно, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для забезпечення фінансовими ресурсами надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот, законопроектом пропонується внести зміни в додатки № 3 і № 7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік", збільшивши обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання відповідних пільг",-йдеться в пояснювальній записці до законопроекту

Згідно з документом, заплановане збільшення складе 2 451,6 млн гривень. Здійснити його парламент має намір за рахунок зменшення планових асигнувань у поточному році за бюджетною програмою КПКВК 2506080 "Фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, і дефіциту коштів Пенсійного фонду".

Нагадаємо, бюджетний комітет витрати і перерозподілив субвенції в держбюджеті-2016.