ua en ru

Бюджетний комітет перерозподілив витрати і субвенції в держбюджеті-2016

Бюджетний комітет перерозподілив витрати і субвенції в держбюджеті-2016 Фото: Верховна Рада України

Перерозподіл торкнувся місцевих бюджетів

Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив передачу деяких бюджетних призначень та перерозподіл видатків державного бюджету та розподіл трансфертів місцевим бюджетам на 2016 рік. Відповідні рішення були прийняті сьогодні на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

Мова йде про перерозподіл видатків між програмами, передбаченими для міністерств охорони здоров'я, освіти і науки, Державного управління справами, Управління державної охорони та Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Крім того, члени комітету погодили розподіл коштів, передбачених у кошторисі за програмами будівництва та придбання житла для військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії.

Окремо були погоджені зміни в розподіл між місцевими бюджетами субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (постанова КМУ від 23.11.2016 № 859), а також перерозподіл обсягу медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2016 року (розпорядження КМУ від 30.11.2016 № 903-р).

Нагадаємо, в Раді є згода фракцій щодо змін в Податковий і Бюджетний кодекси.