ua en ru

Бунт у СІЗО Миколаєва: заколотників вмовили повернутися в камери

Бунт у СІЗО Миколаєва: заколотників вмовили повернутися в камери Фото: правоохоронці біля СІЗО Миколаєва (news.pn)

Співробітники Миколаївського СІЗО масово пишуть рапорти на звільнення

У Миколаєві підозрювані, які влаштували бунт у міському слідчому ізоляторі 8 квітня 2018 року, відмовившись заходити в камери, після тривалих умовлянь повернулися до адмінбудівлі. Про це з посиланням на співрозмовника в Миколаївському СІЗО Управління державної пенітенціарної служби в області повідомляє місцеве видання "Преступности.НЕТ".

За словами співрозмовника, станом на 18:00 адміністрації слідчого ізолятора вдалося домовленостями переконати підслідних повернутися в адміністративний корпус.

Наголошується, що більшість підслідних, які відмовлялися виконувати розпорядження адміністрації СІЗО, перебували в стані алкогольного і наркотичного сп'яніння.

Співрозмовник видання додав, що у зв'язку з інцидентом, по тривозі був піднятий весь персонал Миколаївського СІЗО. Також адміністрація слідчого ізолятора, для вирішення ситуації, зв'язувалася з одеським підрозділом, щоб звідти надіслали підмогу, однак там прохання проігнорували.

Як повідомляється, у спілкуванні з підслідними, які відмовилися виконувати розпорядження адміністрації, брав безпосередньо начальник слідчого ізолятора Роман Цибуля. Після того, як підслідні повернулися в камери, поліція зняла оточення, встановлене по периметру СІЗО, на випадок, якщо б бунтівники здійснили спробу покинути територію ізолятора.

За словами співрозмовника видання, співробітники Миколаївського СІЗО масово пишуть рапорти на звільнення через неможливість вплинути на ситуацію, яка, за їхніми словами, склалася в останні кілька тижнів.

Інформації про постраждалих з боку співробітників слідчого ізолятора і серед підслідних немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько 50 осіб, які перебувають під слідством і містяться в Миколаївському СІЗО, вийшли на прогулянку, а після відведеного на це часу відмовилися повертатися в камери. Організатором бунту став громадянин Грузії Артур Саядов, який підозрюється в скоєнні низки крадіжок.