ua en ru

Бубку підозрюють у причетності до корупційної схеми, - Le Monde

Бубку підозрюють у причетності до корупційної схеми, - Le Monde Фото: Сергій Бубка (РБК-Україна)

ЗМІ пишуть, що він брав участь у купівлі голосів на виборах столиці Ігор 2016

Главу Національного олімпійського комітету України та віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Сергія Бубку підозрюють в причетності до корупційного скандалу. Про це пише французька Le Monde.

Українця підозрюють у причетності до корупційної угоді за участю сина екс-глави Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерації (IAAF) Ламін Діака - Папа Массата Діак і колишнього президента Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Валентина Балахнічева.

За даними видання, в червні 2009 році Бубка перевів 45 тисяч доларів офшорній компанії New Mills Investments, бенефіціаром якої був Балахнічев, який тоді обіймав посаду скарбника IAAF. У матеріалі йдеться, що незадовго до переказу коштів Бубкою New Mills Investments перерахувала аналогічну суму компанії Папа Массата Діак.

На арешт Ламіна Діака Папа Массата Діака прокуратурою Франції видано ордер. Він підозрюється в підкупі членів Міжнародного олімпійського комітету (МОК), які займалися вибором міста для літніх Олімпійських ігор 2016 року (право проведення отримав Ріо-де-Жанейро) і 2020 роки (право отримав Токіо).

Нагадаємо, прокуратура Франції взялася розслідувати чесність виборів країн-організаторів Олімпійських ігор 2016 і 2020 років.