ua en ru

У Брюсселі сьогодні офіційно починаються переговори щодо Brexit

У Брюсселі сьогодні офіційно починаються переговори щодо Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Представники Британії і ЄС проведуть консультації зі своїми делегаціями

У столиці Бельгії Брюсселі сьогодні офіційно починаються переговори по виходу Великобританії зі складу Європейського союзу (ЄС). Про це повідомляє DW.

"Британський міністр з питань Brexit Девід Дейвіс і головний дипломат ЄС з питань Brexit Мішель Барньє у понеділок, 19 червня 2017 року, офіційно почнуть переговори про вихід Великобританії з Євросоюзу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, переговори почнуться в Брюсселі об 11:00 за місцевим часом. Представники сторін зустрінуться за робочим обідом, проведуть консультації зі своїми делегаціями та поспілкуються з пресою за підсумками.

Девіс раніше, разом з іншими посадовими особами в Лондоні, зазначав, що пріоритети і графік переговорів залишаться незмінними, незважаючи на невдачу британської партії влади на позачергових виборах. Так, прем'єр Британії Тереза Мей заявляла про позиції "жорсткого" Brexit.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Девіда Девіса, що переговорах по Brexit важливо досягти такої угоди з Євросоюзом, яке дозволить "гарний розвиток" і для Великобританії, і для ЄС, а також "нове глибоке і особливе партнерство".