ua en ru

Брюссель поки що не бачить необхідності у введенні санкцій проти українських чиновників, - Бузек

Брюссель поки що не бачить необхідності у введенні санкцій проти українських чиновників, котрі причетні до порушень прав людини та масштабних корупційних схем в Україні. Про це заявив колишній Президент Європарламенту, член Європейської народної партії Єжи Бузек в інтерв'ю Deutsche Welle.

Бузек вважає, що відповідальність за долю угоди про асоціацію між Україною та ЄС рівною мірою лежить на обох сторонах.

"Але ми очікуємо позитивних результатів від переговорів про укладення угоди у листопаді. Я не кажу, що ми готові так просто її підписати, бо для цьогоУкраїна повинна виконати кілька чітких передумов", - заявив Бузек

Він назвав ці три головні умови, що їх представники ЄС різних рангів озвучують щоразу, коли мова заходить про асоціацію з Україною: реформування юридичної системи, удосконалення виборчого законодавства та припинення практики вибіркового правосуддя.

Разом з тим, він зазначив, що санкції проти українських чиновників, котрі причетні до порушень прав людини та масштабних корупційних схем, на які ще зовсім недавно недвозначно натякали у Брюсселі, Києву наразі не загрожують.

"Наскільки я знаю, у поточній ситуації ми не бачимо необхідності у введенні санкцій", - сказав він.

Нагадаємо, як заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після повернення з США, Сенат Сполучених Штатів може ввести санкції проти низки українських чиновників, які помічені в порушенні прав людини.