ua en ru

"БРСМ-Нафта" заявляє про спробу рейдерського захоплення мережі

"БРСМ-Нафта" заявляє про спробу рейдерського захоплення мережі

В Україні нова влада продовжує використовувати старі методи тиску на бізнес, які застосовувалися при Вікторові Януковичу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби мережі "БРСМ-Нафта".

"Сьогодні 13 квітня з 9 до 10 ранку "доблесні" співробітники податкової міліції, одночасно зайшли майже на 40 об'єктів мережі "БРСМ-Нафта" і її постачальників, влаштували масштабні обшуки", - повідомили у прес-службі.


Як зазначили у компанії, ще в середині березня 2016 року у підставі рішення слідчого судді Жовтневого райсуду Полтави на нафтобазі, розташованої в Гадяцькому районі Полтавської області (один з постачальників палива в мережу "БРСМ-Нафта") був проведений обшук. У прес-службі додали, що з мотиваційної частини судового рішення випливає, що його провели нібито з метою виявлення незаконно виготовленого дизельного палива.

"Однак відповідно до протоколу обшуку, припущення про незаконне виробництво - не підтвердилися. Те, що було позначено в рішенні суду, знайдено так не було. Тому за логікою, подальші дії слідства мали б припинитися. Більш того, керівництво нафтобази дало все пояснення і вже звернулося зі скаргами в ГПУ, СБУ і НАБУ, в яких правоохоронців просять звернути увагу на неправомірність дій податківців, а в деяких випадках з ознаками корупційної складової", - йдеться у повідомленні.

Незважаючи на це, зазначили у компанії, перевірки на нафтобазі та слідчі дії не тільки не закінчилися, а й перемістилися в мережу "БРСМ-Нафта", на яку поставляється паливо з даної нафтобази. У прес-службі вважають, що "такі активності "фіскалів" далеко не випадковість, а навмисні дії по "указом згори", і щодо мережі розгорнута чергова масштабна і брудна кампанія по знищенню бренду".

В результаті сьогодні по аналогічних "безпідставних" рішеннях цього ж суду проводяться обшуки практично на всіх АЗК, які здійснюють діяльність під брендом "БРСМ-Нафта", а також в офісах, на складах, базах, автобазах і різних підприємствах (постачальників, логістів та т.д.).

"Мова йде не тільки про перевірку документації, але про блокування роботи об'єктів БРСМ, вилучення готівкових коштів (наприклад, на АЗК), здійсненні інших дій, які передбачаються рішеннями судів і позбавлені всіляких правових підстав", - повідомляє директор департаменту стратегічного маркетингу компанії Олександр Мельничук.