ua en ru

Британські вчені досліджують шляхи найбільш оптимального виходу з ЄС, - Медведчук

Англія, яка в 1960 рр. наполегливо стукала в двері Євросоюзу, зараз відвертається від цього явно провального проекту. Про це у своєму блозі не сайті громадського руху «Український вибір» написав його лідер Віктор Медведчук.

«Британський дослідницький інститут Institute of Economic Affairs (IEA) оголосив про конкурс на кращий план по виходу Великобританії з Євросоюзу. Як йдеться в офіційному прес-релізі IEA, переможець конкурсу отримає грошовий приз у розмірі 100 тис. євро (131 тис. дол.). Засновники премії також мають намір виплатити додаткові призи за друге і третє місця в конкурсі: 10 тис. і 5 тис. євро, відповідно. Крім того, в IEA пообіцяли 5 тис. євро за план, запропонований учасником молодше 30 років. Бажаючі взяти участь у конкурсі повинні подати свої заявки до 16 вересня поточного року, з них у IEA відберуть 20 найкращих. До лютого 2014 р. пройшли в фінал конкурсанти повинні будуть доопрацювати свої заявки, а в березні того ж року організатори оголосять лауреатів премії IEA. У журі конкурсу входить, серед інших, колишній міністр фінансів Великобританії Найджел Лоусон», - написав політик.

Він нагадав, що в 2011 р. приблизно таку ж премію, тільки за кращий варіант виходу з єврозони однієї або декількох країн, заснував лорд Саймон Вулфсон, керівник британської роздрібної мережі Next. «Розмір Wolfson Economics Prize склав 250 тис. фунтів стерлінгів (390 тис. дол.) Лауреатом премії в липні минулого року стала команда аналітиків з Capital Economics під керівництвом Роджера Бутла, заохочувальний приз у 100 євро отримав наймолодший претендент на премію, школяр з Нідерландів Юрре Херманс», - зазначив політик.

«Поки в Європі думають про те, як краще вийти з протікаючого корабля Євросоюзу, в Україні деякі псевдополітікі стурбовані «євроінтеграцією» (з гей-парадами та іншими« демократичними цінностями »). Наші сановні злодії все ще думають, що зможуть зберігати «чесно зароблене» в європейських банках, жити на європейських курортах, лікуватися в європейських лікарнях, навчати в «європах» своїх діток і так далі. Не дочекаєтесь. Як було з царськими сановниками - як тільки загинула країна, їх роздягли до нитки. Щось подібне недавно було пророблено на Кіпрі. А далі, цілком ймовірно, - і у всій «цивілізованої» Європі. Тим більше, що привід для експропріації українських олігархів європейці знайдуть без труда», - резюмував громадський лідер.