ua en ru

Британська розвідка упустила з уваги виконавця теракту в Манчестері, - The Sunday Times

Британська розвідка упустила з уваги виконавця теракту в Манчестері, - The Sunday Times Фото: манчестерський смертник (поліція Манчестера)

Співробітники MI-5 могли не надати значення загрозі у зв'язку з обмеженістю ресурсів

Служба контррозвідки Великобританії МІ-5 упустила з уваги смертника Салмана Абеді, який вчинив теракт в Манчестері в травні 2017 року, не надавши статус особливо важливої справі стосовно потенційного терориста, пише газета The Sunday Times з посиланням на джерела.

Повідомляється, що в розпорядженні MI-5 перебували дані, яких вистачало, щоб надати спостереженню за Абеді "статус особливо важливої справи".

"Коли ціль вважається високопріоритетною, за нею встановлюється спостереження. І чим вище рівень загрози, тим більше ресурсів задіяно для ведення стеження", - зазначило джерело у розвідувальній сфері.

Він також додав, що Абеді могли випустити з уваги в зв'язку з обмеженими ресурсами MI-5.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розвідку Британії попереджали про потенційну загрозу в особі Салмана Абеді.

Теракт на стадіоні "Манчестер Арена" стався в ніч на 23 травня після завершення концерту американської співачки Аріана Гранде. Вибуховий пристрій спрацював у фойє, коли люди залишали стадіон. В результаті теракту загинули 22 людини, ще 75 отримали поранення.