ua en ru

Британія збільшить тренувальну допомогу Україні

Британія збільшить тренувальну допомогу Україні Фото: Степан Полторак зустрівся з міністром оборони Великої Британії Майклом Феллоном

Наступного року 5 тис. українських військовослужбовців пройдуть підготовку за стандартами НАТО

Велика Британія планує в кілька разів збільшити обсяги тренувально-дорадчої допомоги Україні. Про це заявив державний секретар з питань оборони Великої Британії Майкл Феллон на зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком у Лондоні, передає прес-служба Міноборони.

"Наступного року 5 тис. військовослужбовців України пройдуть підготовку за стандартами НАТО - це нова мета тренувальної місії Великої Британії в Україні", - зазначив Феллон.

Міністр оборони України висловив вдячність Великобританії за всебічну підтримку України в протидії російській агресії та зокрема за роботу інструкторів, які вже підготували понад 2500 військовослужбовців Збройних сил України за різними напрямками.

Зазначається, основною темою зустрічі були напрями подальшої співпраці в оборонній сфері між Британією та Україною.

Зокрема, під час переговорів сторони домовилися оперативно адаптувати всебічну підтримку Великої Британії до потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, глава Пентагону Ештон Картер і міністр оборони України Степан Полторак підписали угоду про співпрацю у військовій сфері.