ua en ru

Британія звинуватила РФ у підриві зусиль з розслідування химатаки в Сирії

Британія звинуватила РФ у підриві зусиль з розслідування химатаки в Сирії Фото: Борис Джонсон (flickr.com/foreignoffice)

МЗС Британії закликав Росію припинити підтримку режиму Асада

Російська Федерація підриває міжнародні зусилля з розслідування хімічної атаки в сирійському Хан-Шейхуні. Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон, передає Reuters.

"Росія неодноразово намагалася зірвати вжиті зусилля по встановленню істини про атаку в Хан-Шейхуні. Росія послідовно прикриває Асада", - заявив Джонсон.

Зазначимо, дану заяву Джонсон зробив після оприлюднення доповіді Організації по забороні хімічної зброї, яка покладає відповідальність за застосування зарину в Хан-Шейхуні на режим президента Сирії Башара Асада.

"Все, чого можна домогтися такою поведінкою, - це підірвати глобальний консенсус проти застосування хімічної зброї. Я закликаю Росію припинити прикривати свого огидного союзника і залишатися відданою своїм зобов'язанням, щоб хімічна зброя більше ніколи не застосовувалося", - додав Джонсон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія в Радбезі ООН наклала вето на продовження розслідування хімічних атак в Сирії.