ua en ru

Британія надасть 900 млн доларів Україні та країнам Балтії для захисту від РФ

Британія надасть 900 млн доларів Україні та країнам Балтії для захисту від РФ Фото: Борис Джонсон

Британія не буде поставляти партнерам зброю, проте планує підтримувати їх фінансово

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон планує використати 700 мільйонів фунтів (876 млн доларів) іноземної допомоги для створення нового фонду з підтримки союзників Британії у боротьбі проти тиранів у світі. Про це повідомляє The Sun.

Повідомляється, що Британія не буде поставляти союзникам зброю, проте планує підтримувати їх фінансово протягом ряду років.

Велика частина коштів фонду піде на надання допомоги Україні та країнам Балтії. При цьому у Британії відзначають важливість стабільності і процвітання в країнах колишнього Радянського Союзу.

Не виключається, що на підтримку України і держав, які борються з тероризмом в Сирії та Лівії можуть піти гроші британських платників податків.

Раніше Борис Джонсон сказав, що Великобританія повинна вести боротьбу проти "культу сильної людини" в Росії та на Близькому Сході. Великобританія повинна заперечувати думку, що "сильний завжди правий".

Нагадаємо, у Британії заявили про зростанні кібератак з боку Росії. Кіберагресія спрямована на урядові установи Великобританії.