ua en ru

Британія готова заплатити ЄС 40 млрд євро за Brexit, - Sunday Telegraph

Британія готова заплатити ЄС 40 млрд євро за Brexit, - Sunday Telegraph Фото: Brexit (pixabay.com)

ЄС повинен визнати "рахунок за Brexit" частиною угоди про майбутні торговельні відносини

Влада Великобританії готова заплатити до 36 млрд фунтів стерлінгів (40 млрд євро) Європейського союзу в якості погашення боргу за фінансовими зобов'язаннями за вихід з блоку. Про це повідомляє Sunday Telegraph, посилаючись на джерела.

Як зазначає видання, Британія погодиться на виплату лише в тому випадку, якщо Брюссель визнає так званий "рахунок за Brexit" частиною угоди про майбутні відносини, у тому числі частиною майбутньї торгової угоди.

Раніше Брюссель оцінив зобов'язання Британії до 60 млрд євро, відзначають співрозмовники газети. Тим часом Лондон вважає, що повинен заплатити ближче до 30 млрд євро.

Мінфін Британії повідомляв про те, що перехідний період після виходу Британії з складу Європейського Союзу (Brexit) повинен завершитися до 2022 році.

Канцлер казначейства Великобританії Філіп Хеммонд заявив, що для британців повинно існувати "звичайне життя, все, як зазвичай", під час Brexit.

"Багато речей будуть виглядати так само на наступний день після Brexit - 29 березня 2019 року, оскільки Великобританія поступово рухається до нових відносин з ЄС", - резюмував Хеммонд.

Нагадаємо, Британія розробить законопроект щодо введення санкцій після Brexit.