ua en ru

Британія розробить законопроект щодо введення санкцій після Brexit

Британія розробить законопроект щодо введення санкцій після Brexit Фото: Brexit (pixabay.com)

Великобританія розробляє юридичні повноваження на запровадження санкцій

Великобританія розробить юридичні повноваження для Сполученого Королівства щодо введення санкцій після виходу Британії з Європейського Союзу (Brexit). Про це повідомляє Reuters.

"Британський уряд оприлюднив у середу плани зі створення законопроекту, який дав би йому правові повноваження накладати санкції після Brexit, в тому числі для полегшення припинення фінансування тероризму і заморожування активів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Великобританія в даний час веде переговори і вводить санкції на конкретні країни в рамках законів ЄС. Без нового законодавства вона не мав би юридичних повноважень для застосування цих санкцій.

Так, в даний час діє більше 30 санкционных списків, у тому числі проти Росії, Північної Кореї та Ірану.

"Це дозволить нам накладати санкції на країни у всьому світі, робити цілеспрямовані дії проти країн, організацій і окремих осіб, які суперечать міжнародному праву, вчиняють або фінансують тероризм або загрожують міжнародному миру і безпеці", - резюмував міністр Європи Алан Дункан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Шотландії закликав Великобританію юридично захистити експорт віскі після Brexit.