ua en ru

У Британії відомствам, пов’язаним з нацбезпекою заборонили використовувати "Касперського"

У Британії відомствам, пов’язаним з нацбезпекою заборонили використовувати "Касперського" Фото: "Лабораторія Касперського" (blog.kaspersky.ru)

Керівників британських міністерств попередили, що ПЗ "Лабораторії Касперського" становизагрозу, пов'язану зі шпигунством з боку Росії

Національний центр кібербезпеки Великої Британії (підрозділ Центру урядового зв'язку - GCHQ) заборонив відомствам, відповідальним за національну безпеку, використовувати антивірус "Лабораторії Касперського". Про це повідомляє Financial Times.

Іншим міністерствам дана відповідна рекомендація.

Як зазначає видання, центр кібербезпеки розіслав у всі британські міністерства лист, у якому керівників попередили про те, що програмне забезпечення "Лабораторії Касперського" становить загрозу на тлі зростання спроб Росії шпигувати за країнами Заходу.

"У разі ж, якщо інформація пов'язана з питаннями національної безпеки, слід не використовувати російський антивірус", - йдеться в листі, підписаному керівниками розвідувальної служби MI5.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Центрі урядового зв'язку Великої Британії припускають, що "Лабораторія Касперського" використовується Федеральною службою безпеки Росії для відстеження важливої інформації за кордоном.