ua en ru

У Британії підозрюють "Лабораторію Касперського" у шпигунстві на користь ФСБ

У Британії підозрюють "Лабораторію Касперського" у шпигунстві на користь ФСБ Фото: "Лабораторія Касперського" (blog.kaspersky.ru)

У британському уряді побоюються, що цілями шпигунства могли стати співробітники міністерств або військові

У Центрі урядового зв'язку Великобританії припускають, що "Лабораторія Касперського" використовується Федеральною службою безпеки Росії для відстеження важливої ​​інформації за кордоном. Про це повідомив високопоставлений чиновник британського уряду, передає Financial Times.

Зазначено, що центр протягом декількох останніх місяців висловлював свої побоювання з приводу використання в країні програмного забезпечення від "Лабораторії Касперського".

Так, представники британських спецслужб побоюються, що цілями шпигунства могли стати співробітники міністерств або військовослужбовці, які, наприклад, користуються послугами банку Barclays. Останній використовує програмне забезпечення "Лабораторії Касперського" для свого онлайн-банкінгу з 2008 року. Видання повідомляє, що банк збирається припинити співпрацю з російською компанією.

Разом з тим, немає ніяких доказів того, що хтось із клієнтів Barclays був скомпрометований при використанні антивіруса.

Представники банку пояснили, що намір припинити співпрацю з "Лабораторією Касперського" пояснюється комерційними причинами. При цьому в Центрі урядового зв'язку офіційно заявили, що не обговорювали побоювання з приводу програмного забезпечення з банкірами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський уряд використовував популярне антивірусне програмне забезпечення "Лабораторії Касперського" для таємного сканування комп'ютерів по всьому світу для класифікованих урядових документів США і надсекретної інформації, змінюючи програму, щоб перетворити її на інструмент шпигунства.