ua en ru

У Британії готують військову операцію в разі зриву угоди щодо Brexit

У Британії готують військову операцію в разі зриву угоди щодо Brexit Фото: британські військові (facebook.com/bbc)

Розробка операції почалася минулого тижня, повідомляє Sunday Times

У Міністерстві оборони Британії готують план на випадок, якщо чинна угода щодо Brexit буде зірвана. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sunday Times.

Повідомляється, що розробка операції почалася минулого тижня. Займаються операцією офіцери, які відповідають за виведення солдатів на вулиці у разі терактів. Зазначено, що план передбачає посилення поліцейських патрулів військовими для запобігання випадків порушення громадського порядку. Також передбачається забезпечення лікарень ліками при несприятливому розвитку ситуації.

Міноборони зможе в перший день відправити на допомогу поліції близько 1,2 тис. військовослужбовців, а потім збільшити це число до 10 тис. Одним з районів, куди можуть бути перекинуті солдати, називається графство Кент, звідки жителі Сполученого Королівства можуть потрапити в Європейський союз.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що не бачить альтернатив свого плану щодо виходу Британії з Європейського союзу, і якщо британський парламент відхилить угоду, то "просто поверне все на початок".

Раніше британський телеканал Sky News повідомляв, що в уряді Британії зібрали достатньо підписів для розгляду питання про недовіру прем'єр-міністру Терезі Мей. Всі парламентські організатори Консервативної партії отримали припис скасувати заплановані зустрічі і повернутися в Лондон.