ua en ru

Brexit не вплине на військові зобов'язання перед НАТО та ЄС, - Міноборони Британії

Brexit не вплине на військові зобов'язання перед НАТО та ЄС, - Міноборони Британії Фото: міністр оборони Великобританії Майкл Фаллон запевнив, що Лондон "не повернеться спиною до своїх союзників у Європі і в світі"

Зокрема, британські морські сили продовжать приймати участь в боротьбі з незаконними перевізниками біженців через Середземне море

Рішення про вихід Великобританії зі складу Євросоюзу (Brexit), не позначиться на залученості країни у військові місії НАТО та ЄС. Про це заявив міністр оборони Сполученого Королівства Майкл Фаллон, пише DW.

За його словами, Лондон "не повернеться спиною до своїх союзників у Європі та в світі".

Фаллон також запевнив, що зобов'язання Великобританії перед НАТО як ядерної держави "не зміняться через результати референдуму".


В тому числі, британські морські сили і далі будуть приймати участь в боротьбі з незаконними перевізниками біженців через Середземне море, а також з нелегальними мігрантами.

У свою чергу, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Brexit робить ситуацію "менш передбачуваною".

"Факт в тому, що Великобританія виходить з ЄС. І нам потрібно дивитися вперед, щоб зрозуміти, як ми могли б найкращим чином відповісти на це", - сказав він.

Нагадаємо, Керрі та Столтенберг вважають, що Brexit посилить роль НАТО.