ua en ru

У Бразилії 213 осіб звинуватили в причетності до тюремного бунту

У Бразилії 213 осіб звинуватили в причетності до тюремного бунту Фото: Бразилія

Прокуратура штату Амазонас висунула звинувачення проти 213 осіб

Прокуратура штату Амазонас висунула звинувачення проти 213 підозрюваних у причетності до масштабного бунту, що стався в одній з місцевих в'язниць на початку 2017 року і забрав життя 56 осіб. Про це повідомляє UOL.

"Всі обвинувачені є членами злочинної групи, яка поставила своєю метою знищення жертв і встановлення контролю над пенітенціарним закладом", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, ініціатором бунту слідчі вважають злочинного авторитета Жозе Роберту Фернандеса Барбозу, який відбуває покарання за контрабанду наркотиків на території іншого штату. Він нібито попросив дружину передати спільникам записку із зазначенням почати заворушення.

Повідомляється, що бунт став наслідком конфлікту між членами банд "Сім'я півночі" з Манауса і "Перше командування столиці" з Сан-Паулу. Ув'язнені, які входили в перше угруповання, напали на злочинців з протиборчої банди, катували і вбивали їх.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Бразилії суд засудив 23 поліцейських до 156 років ув'язнення кожного за участь у розправі над ув'язненими в ході придушення великого тюремного бунту.