ua en ru

БПП просить Гройсмана почати процедуру відбору представників Ради в комісію по призначенню голови Антикорупційного бюро

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Віктор Чумак звернувся до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням розпочати процедуру відбору трьох представників від парламенту до комісії з відбору голови Національного анти корупційного бюро.

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Віктор Чумак звернувся до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням розпочати процедуру відбору трьох представників від парламенту до комісії з відбору голови Національного анти корупційного бюро. Про це він заявив у Верховній Раді України.

"14 жовтня минулого року цей парламент спромігся прийняти дуже важливі закони - закони про запобігання корупції та закон щодо Антикорупційного бюро. Для того, щоб запустити діяльність Національного антикорупційного бюро, треба створити спеціальну конкурсну комісію для відбору директора Національного антикорупційного бюро. Я хотів би нагадати, що процедура (призначення голови Антикорупційного бюро - ред.) передбачає створення та призначення (до спеціальної комісії - ред.) трьох осіб від Президента України, трьох від Кабміну та трьох від Верховної Ради. Шановний пане голово, я прошу дати негайно сьогодні доручення антикорупційному комітету Ради та керівникам фракцій щодо висунення кандидатур в номінаційну комісію Національного антикорупційного бюро, а комітету - розглянути процедури відбору цих людей від парламенту. Тільки так ми зможемо ефективно і швидко розпочати боротьбу з корупцією", - заявив Чумак.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив про намір призначити головою Антикорупційного бюро іноземця.