ua en ru

У БПП прогнозують, що склад ЦВК буде змінено протягом місяця

У БПП прогнозують, що склад ЦВК буде змінено протягом місяця Фото: Ігор Кононенко

На даний момент тільки дві фракції подали кандидатури на посади членів ЦВК

У партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" прогнозують, що склад Центральної виборчої комісії (ЦВК) буде змінено протягом місяця. Про це журналістам після засідання ради коаліції сказав голова фракції БПП Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це досить складна процедура по формуванню нового складу ЦВК, я не впевнений що це буде вирішено на наступному тижні, але думаю, що за місяць це питання реально вирішити", - сказав Кононенко.

Він додав, що "Батьківщина" інціювала розгляд цього питання всього за місяць до виборів, коли виборчий процес вже розпочався.

"Зараз виборчий процес завершиться, цей склад ЦВК завершить виборчий процес і далі ми підемо по процедурі щодо призначення або обрання нового складу ЦВК", - сказав Кононенко.

Він додав, що за словами представника Президента у Верховній Раді Степана Кубіва, на даний момент тільки дві фракції подали кандидатури на посади членів ЦВК - "Батьківщина" і "Самопоміч".

"Ми будемо визначатися на фракції з цього питання у понеділок і, я думаю, що на наступному тижні також подамо свої кандидатури, так само з цього приводу висловиться "Народний фронт", що вони готові направити свої кандидатури, і тоді будемо діяти згідно з процедури", - сказав Кононенко.

Нагадаємо, нардепи не підготували законопроект для виборів в Маріуполі.