ua en ru

БПП: кандидатуру Гройсмана на пост прем'єра готові підтримати всі колишні фракції коаліції, крім "Самопомочі"

БПП: кандидатуру Гройсмана на пост прем'єра готові підтримати всі колишні фракції коаліції, крім "Самопомочі" Фото: Володимир Гройсман

Нову коаліцію можуть сформувати БПП, НФ, РПЛ і "Батьківщина"

Кандидатуру спікера Верховної Ради України Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України готові підтримати всі колишні фракції коаліції, окрім "Самопомочі". Про це по завершенню Ради коаліції повідомив лідер фракції БПП Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я запропонував кандидатуру Володимира Гройсмана в якості кандидата на посаду прем'єр-міністра. Його підтримати може після офіційного рішення фракція БПП, фракція "Народного фронту" готова розглянути такий варіант, фракція " Батьківщина" розглядає такий варіант, фракція Радикальна партія Олега Ляшка також розглядає такий варіант", - сказав Луценко.

Також він додав, що нову коаліцію можуть сформувати БПП, НФ, РПЛ і "Батьківщина".

"На сьогоднішній день ми маємо теоретичну можливість створення коаліції лише з двох сил, що не достатньо, під технократичний уряд, із чотирьох політичних сил, що достатньо під коаліційний уряд",- сказав Луценко та пояснив, що це фракції БПП, НФ, РПЛ та "Батьківщина".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фракція в парламенті "Блок Петра Порошенка" запропонувала кандидатуру спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на пост прем'єр-міністра України.