ua en ru

У "Борисполі" затримали громадянина Туреччини з 20 кг бурштину

У "Борисполі" затримали громадянина Туреччини з 20 кг бурштину Фото: вилучений бурштин (прес-центр ДПСУ)

Вартість вилученого "сонячного каміння" може сягати 60 тисяч доларів США

Через аеропорт "Бориспіль" громадянин Туреччини намагався вивезти 20 кг бурштину вартістю близько 60 тисяч доларів США. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Зазначено, що в столичному аеропорту "Бориспіль" співробітники оперативних підрозділів Держприкордонслужби спільно з представниками СБУ та фіскальної служби завадили спробі вивезти з України 20 кг бурштину.

"Інформація про наміри незаконно переправити через кордон "сонячне" каміння надійшла від співробітників СБУ. Тож на порушника очікували, ним виявився громадянин Туреччини. Іноземець планував відлетіти з нашої держави рейсом "Київ - Стамбул". Однак під час оформлення та проведеної перевірки правоохоронці виявили серед його багажу бурштин. Загалом у валізі знаходилося 20 кг каміння. Вартість знахідки може сягати 60 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

Наразі бурштин вилучений, а також складені документи про порушення митних правил.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Рівненській області правоохоронці провели 9 обшуків, у ході яких вилучено більше 1 тис. кг бурштину.