ua en ru

У Рівненській області правоохоронці вилучили бурштин на 10 млн гривень

У Рівненській області правоохоронці вилучили бурштин на 10 млн гривень Фото: бурштин (wikipedia)

Правоохоронці вилучили 1017 кг обробленого і необробленого бурштину

У Рівненській області правоохоронці провели 9 обшуків. В ході обшуків вилучено більше 1 тис. кг бурштину, передає прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко Facebook.

"В рамках кримінального провадження щодо незаконної діяльності, пов'язаної з незаконними операціями з бурштином працівники прокуратури Рівненської області спільно із співробітниками Управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту Національної економіки поліції України та слідчого управління Головного управління Національної поліції у Рівненській області 0512.2017 провели 9 обшуків на території р. Рівне, Рівненського та Сарненського районів", - повідомив він.

За результатами обшуків ліквідована діяльність підпільного цеху по обробці бурштину, а також вилучено 1017 кг обробленого і необробленого бурштину загальною вартістю близько 10 млн гривень, спеціальне обладнання для його незаконного видобутку та ручної обробки.

Тривають невідкладні слідчі дії щодо встановлення та притягнення до передбаченої законом відповідальності фігурантів незаконних операцій з бурштином.

Досудове розслідування здійснюється за ст. ст. 240, 294, 342, 345 Кримінального кодексу України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, масові заворушення, опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу).

У рамках кримінального провадження щодо незаконної діяльності, пов'язаної з незаконними операціями із бурштином працівни...

Опубліковано Андрієм Лисенком 7 грудня 2017 р.

Нагадаємо, на початку грудня оперативники обласного управління захисту економіки Нацполиции вилучили в Житомирській області 10 кг обробленого бурштину та спеціальне обладнання.