ua en ru

У Бориславі міськрада заборонила діяльність УПЦ Московського патріархату

У Бориславі міськрада заборонила діяльність УПЦ Московського патріархату Фото: Бориславська міськрада (facebook.com/boryslavrada)

Депутати міськради Бориславу Львівської області затвердили заборону діяльності церкви УПЦ московського патріархату на території громади.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Бориславської міської ради.

"Депутати Бориславської міської ради прийняли історичне рішення - заборонили на території Бориславської міської територіальної громади діяльність релігійної громади Української православної церкви парафії Покрови Пресвятої Богородиці, яка підпорядковується московському патріархату", - сказано у повідомленні.

При цьому зазначається, що це рішення вступає в дію 1 червня 2022 року. Відповідно до нього заборонено використовувати приміщення церкви для проведення зібрань і богослужінь та реалізовувати продаж продукції православної церкви.

Нерухоме майно буде вилучене в примусовому порядку і передане в комунальну власність Бориславської територіальної громади.

У Бориславі міськрада заборонила діяльність УПЦ Московського патріархатуЦерква УПЦ МП у Бориславі (facebook.com/boryslavrada)