ua en ru

Болгарія і США проведуть серію спільних військових навчань

У найближчі три з половиною місяці Болгарія і США проведуть серію спільних військових навчань у зв'язку з посиленням напруженості в регіоні через кризу в Україні, повідомляє Reuters з посиланням на представника болгарського міністерства оборони.

"Болгарська армія буде використовувати вчення, щоб випробувати свою здатність реагувати на кризові ситуації, - сказав співрозмовник агентства. - Звичайно, ми не можемо недооцінювати те, що відбувається в Україні".

Найближчі навчання почнуться в неділю, 15 березня, і пройдуть на полігоні "Ново Село" на південному сході Болгарії. У них візьмуть участь 350 американських військовослужбовців.

За словами міністра оборони Болгарії Миколи Ненчева, у навчаннях будуть задіяні до 50 одиниць військової техніки, у тому числі чотири танки М-1, до 30 БМП, до 16 бронетранспортерів і до 13 одиниць військово-повітряної техніки з екіпажами. Він не вказав кількість болгарських військовослужбовців, які брати участь у навчаннях, повідомляє видання "Болгарія сьогодні".

"Будуть і інші вчення, про які буде повідомлено завчасно, щоб ніхто не гадав, скільки буде там танків", - додав Ненчев. За його словами, США витратять приблизно 30 млн дол. На модернізацію інфраструктури на полігоні "Ново Село" та на прилеглих територіях.

Напередодні в акваторії Чорного моря почали навчання НАТО за участю Болгарії, Румунії, Туреччини, США, Канади, Німеччини та Італії. У них задіяні ракетний крейсер ВМС США Vicksburg і ​​шість кораблів інших країн-членів альянсу. У ході навчань відпрацьовуються спільні дії з протиповітряної і протичовнової оборони.

Як повідомлялося 10 березня, навчання країн НАТО за участю Болгарії, Румунії та Туреччині почалися в Чорному морі із затримкою на один день.

Нагадаємо, вчора в Південному військовому окрузі (ПВО) Росії, який включає в себе анексований Крим, почалися масштабні військові навчання.