ua en ru

Понад 170 нардепів підписались на підтримку клопотання місії Європарламенту про звільнення Тимошенко

Опозиція зібрала понад 170 підписів народних депутатів під зверненням на підтримку клопотання місії Європарламенту щодо помилування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Збір підписів триває. Про це заявив журналістам голова ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає прес-служба партії.

Він нагадав, що спостережна місія Європарламенту звернулася до Президента України з клопотанням про помилування Тимошенко: "На підтримку цього клопотання ми зібрали підписи більше 170 народних депутатів України з тією метою, щоб Президент Янукович прийняв рішення щодо підписання угоди з ЄС і, відповідно, звільнення Юлії Тимошенко і надання їй можливості отримати медичну допомогу в Німеччині - саме те, що було передбачено попередніми домовленостями".

Яценюк також повідомив, що це звернення депутати передадуть місії Кокса-Квасневського.

"Офіційне звернення народних депутатів України на підтримку заяви місії Європейського парламенту направляється до президента України через президентів Кокса і Квасневського", - підкреслив він.

При цьому лідер "Батьківщини" додав, що під зверненням підписалися в тому числі позафракційні депутати, проте відмовилась підписуватися Партія регіонів.