ua en ru

Бойовики зірвали розмінування в районі КПВВ "Мар'їнка"

Бойовики зірвали розмінування в районі КПВВ "Мар'їнка" Фото: КПВВ "Мар'їнка" (dpsu.gov.ua)

Бойовики відмовилися дотримуватися раніше узгодженого режиму тиші

Бойовики на Донбасі зірвали роботи з розмінування в районі контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Мар'їнка". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення української сторони СЦКК у Facebook.

Повідомляється, що на сьогодні були заплановані роботи по знешкодженню вибухонебезпечних предметів, які становлять небезпеку для мирних жителів, що перетинають пункт пропуску. Вчора українські військові і бойовики надали гарантії безпеки, планувалося, що роботу саперів, яких зобов'язалася виділити українська сторона, будуть забезпечувати патруль місії ОБСЄ, а також наглядова група української сторони СЦКК.

Також повідомляється, що на час розмінування 27 грудня 2018 з 10:00 планувалося перекрити рух через КПВВ і сповістити про це населення, однак увечері 26 грудня бойовики зірвали розмінування, попередивши місію ОБСЄ про відмову дотримуватися режиму тиші.

У зв'язку з цим українська сторона в черговий раз заявляє, що такі дії окупаційної адміністрації піддають мирних жителів небезпеці.

Бойовики зірвали розмінування в районі КПВВ "Мар'їнка"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі істотно виріс потік через пункти пропуску. Зокрема, 26 грудня КПВВ перетнули понад 40 тисяч осіб.

Відзначимо, в штабі операції Об'єднаних сил повідомили, що на Донбасі за добу немає втрат серед українських військових.