ua en ru

Бойовики обстріляли Оріхове із заборонених Мінськом мінометів

Бойовики обстріляли Оріхове із заборонених Мінськом мінометів Ілюстративне фото (flickr.com ministryofdefenceua)

Втрат серед українських військових не зафіксовано

Протягом минулої доби, 17 лютого, збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу операції Об'єднаних сил.

Противник обстріляв позиції українських військових із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Обстріли зафіксовано поруч з населеним пунктом Гнутове, неподалік Павлополя, Пісків, Водяного, поруч з Березовим.

Крім того, біля Оріхового бойовики випустивши по позиціям українських військових 3 міни зі 120-мм міномету, 4 міни з міномету калібру 82 мм, а також вели вогонь з автоматичного станкового гранатомету.

"Вчора, 17 лютого, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було. З початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. За поточну добу втрат немає", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на Донбасі 16 лютого збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню, поблизу Оріхово випустили 25 мін.

РБК-Україна писало, що 12 лютого під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську боку практично погодили ділянка розведення в районі населеного пункту Гнутово.