ua en ru

Бойовики обстріляли з мінометів Мар'їнку та Водяне

Бойовики обстріляли з мінометів Мар'їнку та Водяне Фото: бойовики на Донбасі

За добу бойовики 40 разів порушили режим "повної тиші" на Донбасі

За минулу добу проросійські бойовики в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі близько 40 раз обстріляли позиції українських військових, а селище Водяне та Мар'їнку обстріляли з мінометів. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

Повідомляється, що найбільш напружена ситуація була в районі Мар'їнки, де бойовики тричі обстріляли сили АТО з 82-мм і 120-мм мінометів, а також зі стрілецької зброї і гранатометів. З мінометів вони також обстріляли Водяне, яке знаходиться в "сірій зоні" на Маріупольському напрямку.

Крім того, в районі Горлівки бойовики обстріляли сили АТО зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів в Майорську, з зенітної установки - в районі Новгородського.

"Не припиняються обстріл і біля Донецького аеропорту. Окупанти систематично обстрілюють українських захисників біля Опитного, Пісків і південніше Авдіївки. Цієї ночі вони використовували там тільки стрілецьку зброю і гранатомети", - йдеться в повідомленні.

У штабі АТО також зазначили, що бойовики знову порушили умови припинення вогню в Луганській області.

"Селище Трьохізбенка потрапило під ворожий вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Щоб запобігти втратам серед особового складу та місцевого населення, наші воїни змушені були відкрити прицільний вогонь у відповідь з дозволеного озброєння, після чого бойовики припинили обстріл", - йдеться в повідомленні.

В цілому, протягом минулої доби проросійські формування 40 разів порушили режим "повної тиші" в зоні АТО.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6:00 годину 16 січня 2016 року:Ніч в зоні проведення АТО минула неспокійно. ...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 15 января 2016 г.

Нагадаємо, ОБСЄ зафіксувала значні порушення режиму тиші поблизу Маріуполя.