ua en ru

Бойовики на Донбасі свідомо здійснювали збройні провокації на Великодень, - СЦКК

Бойовики на Донбасі свідомо здійснювали збройні провокації на Великодень, - СЦКК Фото: бойовики на Донбасі

На Великдень бойовики застосовували в зоні АТО міномети та гранатомети

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) заявляє, що незаконні збройні формування на непідконтрольних територіях, нехтуючи мінськими домовленостями протягом Великодніх свят здійснювали збройні провокації відносно Збройних Сил України вздовж усієї лінії розмежування. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Відзначають, що протягом 16 квітня, зафіксовано 22 порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків, у тому числі із застосуванням забороненого озброєння: 13 мін калібру 120 мм, 7 мін калібру 82 мм, АГС та стрілецького озброєння. Обстріли незаконні збройні формування здійснювали по позиціях Збройних Сил України, а також по ділянкам місцевості поблизу населених пунктів Водяне, Катеринівка, Павлопіль та Гнутове.

"Такі дії незаконних збройних формувань ОРДЛО свідчать про грубі порушення мінських домовленостей, свідоме планування та здійснення збройних провокацій проти військовослужбовців Збройних Сил України, а також про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту та небажання дотримуватися режиму припинення вогню", - відзначають в повідомленні.

Також повідомляється, що за ініціативи української сторони СЦКК "режим тиші" заводився 33 рази, завдяки чому вдалося уникнути жертв серед мирного населення.

СЦКК: Бойовики здійснювали збройні провокації під час Великодніх свят Українська сторона СЦКК констатує, що незаконні з...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 17 квітня 2017 р.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі зафіксовано 22 обстріли, поранено 2 військових.

За минулу добу на Донбасі зафіксовано 22 обстріли, поранено 2 військові
Повний текст читайте тут: https://www.rbc.ua/ukr/news/minuvshie-sutki-donbasse-zafiksirovany-22-1492407543.html