ua en ru

Бойовики на Донбасі сім разів порушили режим "тиші", загинув один військовий

Бойовики на Донбасі сім разів порушили режим "тиші", загинув один військовий Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Бойовики застосовували заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм

З поточних доби, 26 лютого, в районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС) збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню, в результаті підриву на невідомий вибуховий пристрій один український військовослужбовець загинув. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр ООС у Facebook.

Як повідомляється, бойовики обстріляли українські позиції з забороненого мінськими домовленостями міномета калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання ""Схід" було зафіксовано п'ять обстрілу: двічі поруч з Марьинкой і тричі поблизу Павлополя. Також два обстрілу були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" - за межами ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте-4 і неподалік Оріхове.

"Сьогодні, 26 лютого, поблизу населеного пункту Майорське в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав важке поранення, несумісні з життям", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулу добу на Донбасі пройшли без втрат в рядах українських військових. 25 лютого проросійські бойовики з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї скоїли 5 обстрілу.

Крім того, за минулий тиждень представниками СММ ОБСЄ зафіксовані 23 випадки обмеження свободи пересування патрулів спостерігачів з боку бойовиків на Донбасі.